Fördelar

Varför välja stablecomfort?

Innovativ design som sparar tid och pengar

StableComfort är det mest ergonomiska, effektiva och ekonomiska boxunderlag som finns att få.

Picture of a brown horse being ridden by a person
Fördelar
Hälsa och komfort

StableComforts boxunderlag ger oöverträffad komfort genom en slitstark yta som efterliknar naturlig mark. Hästar på StableComforts madrass tenderar att ligga och vila oftare och längre. Stående ger detta boxunderlag hästen en jämn och sviktande yta att koppla av på. När de ligger ner minskar tiden för rehabilitering efter skador och hjälper att mjuka upp stela leder och ligament. När de ligger ner minskar tiden för rehabilitering efter skador och hjälper till att lösa upp stela leder.

StableComforts boxunderlag isolerar mot kyla och hindrar fukt att tränga upp från betonggolv. Undersökningar visar färre fall av bentrötthet och minskad vätskeansamling i vävnaderna med StableComforts boxmadrass.

StableComforts boxgolv ger en halkfri yta som möjliggör säkrare och enklare rörelser. Detta drar många veterinärkliniker fördel av i sina uppvakningsboxar och fölningsboxar.

Stable Comforts boxmadrasser motsvarar ca 16 cm med Premium madrassen = 20 cm ströbädd. Forskning från Equine Research Centre i Guelph, Ontario har visat att med en mindre del strö tillsammans med StableComforts boxmadrass förbättras luften i stallet utan att hästens bekvämlighet försämras. Mindre strö betyder mindre damm!

StableComforts boxmadrasser är utformade med en hästvänlig yta. Uppkomsten av sår på hasorna minskar drastiskt och elimineras även helt med StableComforts boxmadrasser. De sviktande och förlåtande egenskaperna har visat goda resultat för djur med ledproblem MSD*.

*MSD är skador eller smärta i kroppens leder, ligament, muskler, nerver, senor och vävnader som stödjer ben, nacke och rygg.

Stable comfort boxmadrass erbjuder dräktiga ston en skön avlastning då de de blir stora och tyngda av fostret oftast svullnar i benen. 
En utmärkt miljö för fölning! Stable Comforts boxgolv ger bra fäste för den aktiva och energiska nyfödda, för att inte tala om den enkla rengöringen när fölningen är över.

Konstadseffektivt
Mer effektivt till lägre kostnad

Stable Comforts koncept för boxmattor motsvarar 10-15 cm kutterspån. Du kan alltså minska bädden utan att offra hästens bekvämlighet.

Minskar mockningstiden till hälften. Mindre bäddmaterial innebär mindre arbete och lägre kostnader. Med StableComforts heltäckande boxgolv samlas gödseln högst upp där det lätt kan tas bort. På många håll kostar det mycket att bli av med gödsel. Med våra boxmattor kan din gödselmängd minska med upp till 65 procent – mer pengar stannar i din ficka.

Eftersom StableComforts golv täcker hela golvet kan hästarna inte gräva. Därmed minskar underhållet av boxen rejält.

Picture of a brown horse being ridden by a person